KARE HEDEFLER En iyi Kare hedef, bir vizyon taşıyan hedeftir. Çünkü vizyon; kişinin kendi geleceğinde, kendi resmini çizmesi demektir. Yani kişinin hedeflerinin gerçekleşmesi durumunda bireyin 5 yıl, 10 yıl ve 20 yıl sonra ulaşacağı noktalardır. Kişinin gelecekte nerede olacağını belirlemesinin en önemli anahtarı da kendisi olduğu için size özel hazırlanan Akademik takvime göre kendinize belli periyotlarla Kare Hedefler koymalısınız. Her Kare dilediğiniz miktarda bir süreyi, konuyu, soruyu veya net hedefini içermelidir. Böylece 1.Kare Hedef, 2.Kare Hedef ve 3.Kare Hedef gibi ulaşılabilir, gerçekçi hedeflerle yönünüzü aydınlatıp zinde kalabilirsiniz. Ayrıca belirlediğimiz tüm Kare Hedefler aşağıdaki özellikleri taşımalıdır:
- Kare Hedef Pozitif Olarak İfade Edilmelidir:
İnsan beyni negatif emirleri kabul etmez. Bir çocuğu “Sakın düşme” diye uyarırsanız beyni onu “Düşme eylemi” olarak algılar ve çocuk düşer. Yani beynimize gönderdiğimiz her negatif emiri beynimiz pozitif olarak algılar. Bunun için hedeflerimiz olmak istemediğimiz değil, gerçekten tam olarak olmak istediğimiz pozitif şeylerden oluşmalıdır.
- Kare Hedefimiz Duyusal Açıdan Bize Özel Olmalıdır:
Hedefimize ulaştığımızda ne duyacak, ne görecek ve ne hissedecek isek bunu her zaman zihnimizde canlandırmalıyız.
- Kare Hedefimiz Net ve Açık Olmalıdır:
Nerede, ne zaman ve hangi şartlarda gerçekleşmesini istiyor isek bunu kesin olarak bilmeliyiz. Bunun için kazanmak istediğimiz hangi üniversite, hangi bölüm ve hangi şehir ise o isimleri renkli bir kağıda yazıp her bakışta görüp motive olabileceğimiz yerlere asmalıyız.
- Kare Hedefimizi Biz Başlatılıp Sürdürmeliyiz:
İstediğiniz hedefe ulaşmak için her şey bizim kontrolümüzde ve sorumluluğumuzda olmalıdır. Hedefimiz için hangi kaynaklara ihtiyacımız var ve ne yapmalıysak bunu bilmeliyiz.
- Kare Hedefimizle İlgili Sorunlar Çıkabilir:
Kendimizi sıkıntılı hissettiğimizde kendi kendimize şu soruları sormalıyız:
İstemiyorum, sevmiyorum yerine; “Bunun yerine ne isterdim? Yapamam, yapamayacağım yerine “Yaparsam ne olur?” demeliyiz.